Sunday, December 18, 2016

INSPIRED by __ 1. Székelyhidi Márk



Sziasztok, mostantól minden héten lesz egy post olyan emberekről, akik inspiráltak, motiváltak...engem, vagy a környezetemet. 
Azt vallom, hogy az embereknek saját magukban kell megtalálni azt ami a kezdetektől fogva löki őket előre, vagyis motiválja. Azonban néha ez elgyengülhet, néha lehet kevesebb az ötlet, és ha olyan emberek vannak körülöttünk, akik nem a negatív gondolatokkal próbálnak levenni minket az életről, akkor sokkal könnyebb visszaülni a hullámvasút felfele száguldó kocsijára (ez most nagyon deep-nek hangzott).
Viszont be kell vallani, hogy önmagunktól, önmagunk miatt nem tudjuk elkezdeni amit igazán szeretnénk. Nem tudjuk elképzelni, hogy hogyan is lehetne elkezdeni egy vállalkozást, egy blogot, vagy akár egy egyszerű beszélgetést. Tele vagyunk félelmekkel, gátakkal. Én is ilyen voltam, és a környezetem segített. 




Na és ezeket az embereket szeretném nektek bemutatni. Mindannyian máshonnan jöttek, van aki magyar, van aki külföldi, fiatal, 15-16 éves de 30 felettiek is vannak. Egy közös bennük.... egyik embert sem az anyu vagy apu tette fel abba a kocsiba ami majd felviszi a csúcsra a gyerkőcöt. Igaz, van aki félútról indult, de olyan is lehet, aki még a zsetont sem vette meg a hullámvasútra.

Elnézést a hosszas bevezető miatt, de szükség volt rá, hogy értsétek, miért akarom bemutatni Őket, és miért Őket, és azt is, hogy miért én. 

Innentől minden héten vasárnap Instán fehér keretben lesz egy kép a rövid bemutatóval, a BIO-ban pedig az aktuális blog post linkje. 

VÁGJUNK IS BELE!




Az első bejegyzés egy fiatal srácról fog szólni. Nincs oka, hogy miért Vele kezdem, de tökéletes példája a fent ecsetelt dolgoknak.

Székelyhidi Márkról van szó. Mindössze 20 éves, aki elképesztő videókat csinál. A bejegyzés végén megtaláljátok a linket a Vimeo profiljához, és a többi közösségi oldala elérhetőségét is.

A 4. Blackouton ismertem meg, az volt egyébként az első munkája amit láttam...utána nem bírtam otthagyni az oldalt, megnéztem az összes videót újra és újra. Az összhang a képsorok, az effektek, és a zene között...elképesztő. 

Láthatjuk, hogy rengeteg munka van mögötte, mégis összehozta egy fiatal srác. Hogyan?

Kérdezgettem az előzményekről, a lépésekről, szóval megnyugodhat mindenki, az infók hitelesek. Nem egy tehetségkutató után kezdett bele egy ilyen dologba, nem tavaly karácsonyra kapott egy Red Dragon kamerát, amin megnyomta a rec gombot, és ő már vlogger, vagy operatőr.

Egészen más a háttere.
Márk, még általános iskolában videót készített kiselőadás helyett... talán ez lehetett az első lépés, akkor még nem tudatosan. Egy régi otthoni kamerát használt, de az nem volt elég, mert más jobbat csinált, ő meg nem elégedett meg a sajátjával. (ez a gondolkodás nagyon hasznos tud lenni)

Fiatal srácként, ha dolgozni még nem tudsz, a szüleid meg nem vesznek neked egy profi kamerát, akkor valamit ki kell találni, nem? 
Van egy PSP-d de te videózni akarsz?! Add el, és vegyél helyette valamit. Na, Márknak voltak kis kitérői, mert pl a PSP után nem valami Sony handycam-et vett hanem iPod-ot. Azonban ez a kis kiugró adta meg anyagilag az alapját az egésznek. Vett egyet, elcserélte, eladta drágábban.... aztán szép lassan összejöttek a dolgok. Sulis projektekhez kérték fel kezdetben, animációkat csinált. 



Semmi sem lehetetlen, ha el is térsz a célodtól, mindig találj vissza oda, vagy amit közben tanultál, építs bele a meglévő tudásodba.


Márk elérhetőségei: 









No comments:

Post a Comment